A A Nedre Eiker kommune
Nedre-eiker kommune
RSS
NYHETER > Artikkel

Eiker-rommet åpnet

Tilbudet ved biblioteket i Mjøndalen utvides stadig. Siste tilskudd er Eiker-rommet, et eget rom for formidling og deling av lokalhistorie for både Nedre og Øvre Eiker. Fylkesbiblioteksjef Trond Minken (t.h.) var full av lovord om både Eiker-rommet og Nedre Eiker bibliotek da han overvar åpningen i slutten av november.

– Nedre Eiker bibliotek viser vei nok en gang og løfter innholdet ut av permene i samarbeid med publikum, sa fylkesbiblioteksjef Trond Minken under åpningen.

Eiker-rommet er nemlig en ny måte å tenke lokalavdeling på. Rommet inneholder bøker, film og bilder. Bilder og film kan for eksempel vises på storskjerm og diskuteres. Det legges dessuten opp til brukerdeltakelse som for eksempel lokalhistoriske verksteder. Rommet er også ideelt til skoleprosjekter.

Eiker-rommet er en del av prosjektet «Rom for deltakelse», der biblioteket har fått 200 000 kroner fra nasjonalbiblioteket. Tidligere er det åpnet et animasjonsstudio, samt at grupperom og studierom er oppgradert. Fremover er planen å bygge en liten scene, et «verdensrom» og en ny ungdomsavdeling.

Biblioteksjef Pål Ødemark forteller at biblioteket etter hvert har blitt en viktig møteplass i lokalsamfunnet, og et sted for formidling og kunnskapsdeling.

– Det er ikke hysj-hysj lenger på biblioteket forteller, Ødemark.

Pål Ødemark under åpningen av Eiker-rommet
Biblioteksjef Pål Ødemark orienterte de fremmøtte om alt hva Eiker-rommet kan tilby. Eiker Arkiv er for øvrig en viktig samarbeidspartner for Eiker-rommet.

Elever i 7B på Mjøndalen skole fremførte dikt
Under åpningen fremførte elevene i klasse 7B på Mjøndalen skole dikt de hadde skrevet selv om lokalmiljøet sitt.


Web levert av: CustomPublish AS   Kontakt Redaksjonen Nedre Eiker kommune