I samarbeid med Solberglia kjøkken og Nav ble det forrige uke åpnet en liten kafé på Solberglia sykehjem. Hit ønskes beboere, pårørende, ansatte og innbyggerne hjertelig velkommen!

På åpningsdagen sto kafévertene Maleka Hussaini og Leo Shala parate for å ta imot kafeens gjester.
På åpningsdagen sto kafévertene Maleka Hussaini og Leo Shala parate for å ta imot kafeens gjester.

Ideen om en kafé startet da sykehjemsledelsen og Nav diskuterte muligheten for å øke antallet praksisplasser for Nav. Solberglia sykehjem og Solberglia kjøkken har god erfaring med praktikanter fra Nav, så veien til oppstart var kort da tanken først var unnfanget.

Maten kjøpes inn og tilberedes ved Solberglia kjøkken før den blir fraktet en etasje opp til storstua hvor den enkle kaféen er installert. Dermed kan både beboere, pårørende, ansatte og innbyggere generelt få seg en godbit som varme vafler med brunost, dagens lunsjmeny, kaffe og annen drikke.

All eventuell fortjeneste vil gå til trivselstiltak ved sykehjemmet, selv om kaféen i seg selv er et trivselstiltak for alle som tar turen innom Solberglia.

Åpningstidene er foreløpig mandag, onsdag, fredag kl. 10.30-13.00.

Kunstkorridor

Som et resultat av et samarbeid mellom Solberglia sykehjem og nærliggende barnehager vil det bli laget en kunstkorridor i tilknytning til kaféen. Dermed kan besøkende i nær fremtid se på barnekunst mens de nyter nystekte vafler og andre forfriskninger.