Ta en titt på denne herlige videoen!

Fra videoen

(Se videoen nederst i artikkelen.)

Hvert år har Stensethallèen barnehage et prosjekt for barna som skal begynne på skolen. Tidligere har de sunget inn CD, hatt sirkusforestilling eller laget filmer der barna har bestemt innhold og vært skuespillere. Denne gangen ønsket de å lage noe som kunne promotere barnehagen og vise barnehagehverdagen som består av glede, latter, sang, aktiviteter og rutiner. Siden barnehagen har mange sangglade barn bestemte de seg for å satse på en barnehagesang med tilhørende video!

Og det er ikke et rent lite prosjekt de har gjennomført. Musikk og tekst er laget av to av barnehagens ansatte. Thorgeir Eek Bonden, som har musikkutdanning, har laget melodien. Nina Hunsrød Børresen, som er en ordsmed, lagde teksten med innspill fra barna underveis.

Når sang og tekst var ferdig ble det en tur på Down Under i Mjøndalen hvor barna fikk synge inn sangen i skikkelig studio. Deretter ble det en måned med musikk- og videoredigering hjemme hos Thorgeir.

– Det var en gjeng imponerte foreldre som fikk se videoen på sommeravslutningen i juni. Alle ville gjerne tillate barnehagen å legge videoen ut nettet for å promotere vår fantastiske barnehage, forteller Thorgeir.

Prosjektet, som egentlig skulle være for dem som hadde sitt siste år i barnehagen, inkluderte til slutt alle barna. Den sangglade barnehagen har for øvrig hatt sangoppdrag på blant annet Solberglia, Fredtun kapell og i Nedre Eiker kirke.