For å få ut informasjon direkte fra løypekjørerne til distriktets ivrige skiløpere, tar kommunen i bruk appen til LierSki. Appen erstatter Løypetelefonen som ble lagt ned ved årsskiftet.

Slik ser appen utLøypetelefonen var et samarbeid mellom flere kommuner, men til slutt var det bare Nedre Eiker som benyttet den. Da ble driftskostnadene for høye til at tjenesten kunne opprettholdes.

Appen LierSki og den tilhørende nettsiden http://www.lier-ski.com/, har vært i bruk blant skiløpere i Lier i flere år. Appen er laget av to skiklubber i Lier og inneholder status for alle løypene i Lier. Nå utvides altså appen med alle løyper i Nedre Eiker, både i Finnemarka og på Mjøndalsskauen. Dette er med andre ord en god nyhet for alle skiløpere i distriktet, siden de nå vil finne mer løypeinformasjon i appen.

Fornøyd løypekjører

Løypekjørerne legger selv inn informasjon i appen. Først legger de inn hvilke planer de har for løypekjøringen. Etterpå oppdaterer de med blant annet hvor mye snø det er i løypa. Dette er svært nyttig informasjon for skiløperne, spesielt siden som vintrene ikke er like "snøsikre" som tidligere. Via appen kan du også se flere webkameraer samt få opplysninger om temperaturen og luftfuktigheten i området.

Nedre Eikers løypekjører Espen Lysaker er veldig fornøyd med den nye løsningen.

– Den store fordelen er at vi kan legge inn og endre status selv. Vi i Nedre Eiker har dessuten vært så heldige at vi får ta i bruk LierSki sin app helt gratis, sier Lysaker.

Han opplyser at nettsiden skisporet.no vil være som før. Dette er et nettsted der man i sanntid kan se når løypene sist ble oppdatert. Informasjonen på denne siden er veldig god for løypene på Mjøndalsskauen, men fungerer ikke fullt så godt for Finnemarka fordi det er for dårlig dekning for gps-rapportene.

Her finner du nå løypeinformasjon for Nedre Eiker:

  • Skisporet.no
  • Kommunens Facebook-side (i forbindelse med helger og ferier)
  • Appen LierSki fra App Store (finnes foreløpig ikke for ANDROID, men det jobbes med å utvikle dette)