Denne uka startet en felles informasjonskampanje for kommuner i Drammensregionen. Den har som mål å gjøre innbyggerne bevisste på hva som skal i do. Kampanjen ble gjennomført i fjor også. En nylig gjennomført undersøkelse viser at fjorårets kampanje gjorde innbyggerne noe mer bevisst på at det kun er tiss, bæsj og dopapir som skal i do.

Dokampanjens logo

Gjennom samarbeidsprogrammet Godt Vann Drammensregionen har vann- og avløpsavdelingene i 6 kommuner og Viva IKS for lengst funnet ut at felles utfordringer best kan løses i fellesskap.

En spørreundersøkelse om dovaner blant beboerne i regionen viser en svak positiv trend mot bedre forståelse for at avløpet ikke skal brukes som søppelbøtte, i forhold til tilsvarende undersøkelse i fjor. Det er svært positivt og sannsynligvis en effekt av at sammen når vi ut mye bredere med budskapet vårt.

Samtidig svarer 12 prosent at de kvitter seg med matfettet som olje, smør, frityrfett i vasken og 5 prosent kaster det i toalettet. Vask og toalett går ut i det samme avløpsrøret så da er vi like langt. Heldigvis putter 51 prosent dette i matavfallet, der det jo skal være. Søppel som q-tips, tamponger, snus og våtservietter havner også alt for ofte i do.

Det er et svært enkelt budskap vi har: Tiss, bæsj og dopapir er alt som skal i do. Alt annet skal i søpla.

Nå vil du se budskapet blant annet på kumlokk i gaten, på plakater på toaletter, på innlegg på Facebook, på ulike stand og på kino. Vi har også doambassadørpatruljer på vei hjem til folk. Ta dem vel i mot hvis de ringer på hos deg!

Les mer om kampanjen på doguiden.no