Søndag kveld ble det oppdaget en større vannlekkasje på Eknes ungdomsskole. Deler av skolen vil derfor være stengt når elevene torsdag har sin første skoledag etter ferien.

Skolen har imidlertid funnet alternative lokaler for undervisningen, blant annet skolebiblioteket. Det blir derfor ikke nødvendig å flytte elever bort fra skolen.

Blandebatteri gikk i stykker

Vannlekkasjen skyldes at et blandebatteri i 2. etasje røk på grunn av materialtretthet. Det medførte at vann rant utover gulvet i 2. etasje, inn langs veggene og ned i 1. etasje. Der har det spesielt gått utover forsamlingssalen. I tillegg har det blitt skader på klasserom og grupperom.

Arbeidene med å fjerne gulvbelegg i 2. etasje, rive vegger og avfukte i 1. etasje ble satt i gang umiddelbart. Eiendomssjef Erik Mathiassen forteller at det vil ta tid å få reparert skadene, men han antar at alt vil være i orden innen høstferien.

I følge Mathiassen trenger verken foreldre eller ansatte å bekymre seg for at skadene skal føre til dårlig inneklima. I samarbeid med forsikringsselskapet gjør nemlig kommunen alt som er nødvendig for å få ut fuktigheten.

Ødelagt blandebatteri
Det var dette blandebatteriet som sprang lekk og førte til at vann rant utover gulvet i 2. etasje og ned i 1. etasje.