Fra lørdag 30. juni kan små og store innta de flunkende nye lekeapparatene i Vikhagan i Mjøndalen.

Vikhagan er snart klar for åpningBILDE: Å komme seg gjennom klatreløypa i Vikhagan utfordrer både balanse og musklatur.

Det har vært stor byggeaktivitet i Mjøndalen de siste årene, og stadig flere har flyttet inn i leiligheter. For at sentrum skal være et trivelig sted å bo er det viktig at innbyggerne har grøntområder der de kan drive med aktiviteter og rekreasjon. Som en del av utbyggingsplanene for sentrum er derfor Vikhagan, som ligger ved Samfunnshuset, forvandlet fra en grønn lunge til en park med leke- og klatreapparater, amfi og gratis trådløst nett.

Parken er finansiert delvis av Vestaksen AS som en del av reguleringsplanen for Stadionkvartalet, dels av kommunen og dels av midler fra kommunereformen. Les mer om bakgrunnen for oppgraderingen av Vikhagan.

På grunn av at det har kommet lite nedbør hittil i sommer har ikke gresset som ble sådd i våres grodd noe særlig. Alle som bruker parken bes om å respektere inngjerdingen av disse områdene slik at gresset kan få gro.

Det vil for øvrig bli en offisiell markering av at parken er åpnet etter skolestart i høst.

BILDE: Med balanseleker, huskestativ, karusell og leketårn med sklie er det litt av hvert å finne på i parken. I tillegg er lekeområdet nærmest Samfunnshuset nå en del av parken. Her er det lekeapparater som passer for de minste barna.

BILDE: Det er flere typer vipper i parken.