Elevene i Nedre Eiker kommune skal gjennom tilbudene i Den kulturelle skolesekken få aktivitet i samhandling med profesjonelle lokale utøvere innen utvalgte kunst- og kulturuttrykk.

 Rockeseminar og konsert 8.trinn 

Elever på 8.trinn får under Kulturhæljdagene i juni mulighet til å være med på spennende bandverksted sammen med proffe lokale musikere.Det hele avsluttes med en  konsert hvor ulike musikksjangerne presenteres av bandverkstedelevene - i hundre! 

Ta på deg ørepropper og kom på Mjøndalen Torg å få med deg en superkul konsert – fredag 2.juni 2017! 

 Visuell kunst: Origami og filosofi - 5.trinn 

Elevene skal i samarbeid med FRØ Production få kunnskap og praktisk/teoretisk tilnærming om kunstuttrykket origami. Origami er en del av street artuttrykket - en av vår tids mest akuelle kunstform.  Gatekunst fremstår som en visuell "jam" i det offentlige rom. Kunstformen tar opp i seg spørsmål knyttet til moral, lovlighet og tanker om livet! 

Det hele ender i en utstilling som ALLE kan komme å se under årets Kulturdager i juni 2017! 

 Jeg, deg og oss - 8.trinn 

Hvem er jeg og hvorfor? Hvor går mine grenser? Er noen bedre enn meg fordi…… 

Elevene møter denne dagen ulike karakterer som forteller om seg og sine holdninger. Dagen holdes på biblioteket og er et samarbeid med organisasjonen Skeiv Verden, Bris, helsesøstre på skolene og Nedre Eiker bibliotek. 

 Dikt ix lix - 9. trinn 

Elevene på 9.trinn vil gjennom dette nye spennende prosjektet møte det nye språklige universet gjennom utforsking av egenprodusert poesi. Forfatter Erik Foynland og daglig leder av Portåsen - Wildenveys rike Jon Mihle er ansvarlige for denne aktiviteten. Prosjektet avsluttes oppe på Portåsen i mai, hvor utdelingen av "Årets Herman 2017" finner sted.