Elevene i Nedre Eiker kommune skal gjennom tilbudene i Den kulturelle skolesekken få aktivitet i samhandling med profesjonelle lokale utøvere innen utvalgte kunst- og kulturuttrykk.

Rockeseminar og konsert 8. trinn

Elever som er spesielt interessert i musikk på 8. trinn får i mai – uke 21 - mulighet til å være med på et fullproduksjon musikkverksted sammen med proffe lokale musikere.

I forkant av uke 21 blir det skolekonserter for alle 8. trinnselvene på Down Under. Dager og klokkeslett kommer på vårparten.

Det hele avsluttes med en konsert hvor ulike musikksjangerne presenteres av bandverkstedelevene. Dagen blir fredag 24. mai 2019 - i uke 21.

Jeg, deg og oss - 8. trinn.

Hvem er jeg og hvorfor har jeg min legning? Hvor går mine grenser? Er noen bedre enn meg fordi de har en annen legning enn meg?
Elevene møter denne dagen ulike karakterer som forteller om seg og sine holdninger. Dagen holdes på biblioteket og er et samarbeid med organisasjonen Skeiv Verden, Bris, helsesøstre på skolene og Nedre Eiker bibliotek.

Dagen blir tirsdag 31. oktober.
Klokkeslett sendes ut til hver skole.

Skriveverksted 9. trinn

Elevene på 9. trinn vil gjennom dette spennende prosjektet møte det nye språklige universet gjennom utforsking av egenprodusert poesi. Forfatter/slampoet Fredrik Høyer og Stiftelsen Portåsen - Wildenveys rike er ansvarlige for denne aktiviteten. Prosjektet avsluttes oppe på Portåsen i mai, hvor utdelingen av "Årets Herman 2019" finner sted.

Har du hørt om den lille byen ved havet hvor ingen av barna kunne svømme? 2. trinn

På biblioteket får elevene i 2. klasse en forestilling hvor eventyr og musikk smelter sammen. De får møte monsterfisken, underjordiske, røde slips og mye mer!

Fortellerforestillingen holdes på biblioteket.
Klassene som trenger buss gir beskjed om dette i forkant.

Tidspunkt: juni 2019.