Elevene i Nedre Eiker kommune skal gjennom tilbudene i Den kulturelle skolesekken få aktivitet i samhandling med profesjonelle lokale utøvere innen utvalgte kunst- og kulturuttrykk.

 Rockeseminar og konsert 8.trinn

Elever på 8.trinn får i juni – uke 22 - mulighet til å være med på et fullproduksjon musikkverksted sammen med proffe lokale musikere.

I forkant av uke 22 – uke 19 – blir det skolekonserter for alle 8.trinnselvene på Down Under. Dager og klokkeslett kommer på vårparten.

Det hele avsluttes med en konsert hvor ulike musikksjangerne presenteres av bandverkstedelevene. Dagen blir fredag 1.juni 2018 - i uke 22.

Jeg, deg og oss - 8.trinn.

Hvem er jeg og hvorfor har jeg min legning? Hvor går mine grenser? Er noen bedre enn meg fordi de har en annen legning enn meg?
Elevene møter denne dagen ulike karakterer som forteller om seg og sine holdninger. Dagen holdes på biblioteket og er et samarbeid med organisasjonen Skeiv Verden, Bris, helsesøstre på skolene og Nedre Eiker bibliotek.

Dagen blir tirsdag 31.oktober.
Klokkeslett blir sendt til hver skole.

 Skriveverksted 9.trinn

Elevene på 9.trinn vil gjennom dette spennende prosjektet møte det nye språklige universet gjennom utforsking av egenprodusert poesi. Forfatter/slampoet Fredrik Høyer og Stiftelsen Portåsen - Wildenveys rike er ansvarlige for denne aktiviteten. Prosjektet avsluttes oppe på Portåsen i mai, hvor utdelingen av "Årets Herman 2018" finner sted.

Har du hørt om den lille byen ved havet hvor ingen av barna kunne svømme? 2.trinn

På biblioteket får elevene i 2.klasse en forestilling hvor eventyr og musikk smelter sammen. De får møte monsterfisken, underjordiske, røde slips og mye mer!

Fortellerforestillingen holdes på biblioteket.
Klassene som trenger buss gir beskjed om dette i forkant.

Tidspunkt: vår 2018

Jul på Temte Gård 3.trinn

Hvordan feiret de jul i gamle dager? Hva måtte de gjøre i stand før festen startet? Du skal få ta del i julefeiringen på Temte gård. Inne i den gamle Lillebråten fra 1734 er det pyntet til jul. Her blir det fortalt gamle julehistorier. Bakstekjerringene ønsker velkommen til julekakebaking!  Og gårdsnissen har lagt ut spor som eleven skal lete etter rundt gårdsbygningnene! Ho ho!