Det finnes godt med aktivitetsområder og rekreasjonsområder for barn, unge og voksne. Skogområdene i og rundt Nedre Eiker, samt Drammenselva som renner gjennom kommunen, byr på mange og varierte jakt-, frilufts- og fiskeopplevelser sommer som vinter.

Parker, grøntarealer og lekeplasser

Populære utfartssteder:

  • Hagatjern, turområde med badeplass og fiskemuligheter
  • Mif-hytta med turstier på sommeren og skiløyper, lavvo og akebakke på vinteren
  • Årbogen idrettspark med mulighet for skogsturer og badeplass

Av sentrumsnære parker og grøntområder kan nevnes Tusenårsstedet i Krokstadelva, Wildenveys plass og Vikhagan park, begge i Mjøndalen. 

Lekeplasser i sentrumsområder finner du i Vikhagan, Møllenhoff og ved torget i Mjøndalen. Tusenårsstedet er under utvikling og her finnes nå blant annet skatepark, klatrevegg, basketbane og fotballøkke.

Oversikt over idrettsanlegg og nærmiljøanlegg

Det er kommunens eiendomsavdeling som forvalter og vedlikeholder parker, grøntarealer, lekeplasser og idrettsanlegg. 

Kommunale lekeplasser blir hvert år kontrollert av ekstern lekeplasskontrollør. Ta kontakt ved feil eller mangler på kommunale lekeplasser.

Eiendomsavdelingen kan kontaktes via innbyggerkontakten, telefon 32 23 25 00 eller e-post .

Skiløyper og lysløyper

Kommunen er et eldorado for skiinteresserte, med flotte løyper både i Finnemarka og i åsen bak Mjøndalen. Våre løypekjørere legger stor prestisje i å tilby gode løyper til publikum, så ikke bli overrasket hvis du finner de perfekte trikkeskinnene her hos oss!  Nærmere informasjon om turløyper og lysløper.

Badeplasser

Årbogen og Hagatjern er populære badeplasser i Nedre Eiker. Hver sommer foretar helsetjenesten kontroller av badevannskvaliteten. Les mer om kontroll av badeplassene i kommunen.

Jakt og fiske

Fiskekort for Finnemarka og Drammensmarka kan kjøpes på inatur.no

Fiskekort for Drammenselva kan kjøpes hos Øvre Eiker Camping i Hokksund. Nedre Eiker ligger i såkalt grønn sone.

Ønskr du å drive jakt må du kontakte Nedre Eiker grunneierlag for spørsmål om elgjakt og de respektive grunneierne for rådyrjakt. For småviltjakt kan du kontakte Krokstadelva jeger og fiskeforeningMjøndalen Jeger & Fiskerforening eller Solbergelvens JFF.

Seilingsleden i Drammenselva

Det er utarbeidet seilkart som viser seilingsleden fra Drammen til Hokksund Camping, en led på 11 sjømil.

Kartet viser grunner og broer over elven, og offentlige brygger man kan legge til ved underveis. Båthøyde kan ikke være over 5 meter på grunn av broene over elven, og det grunneste partiet langs leden er 1,7 meter på grensen mellom Øvre og Nedre Eiker.

Kartet er i papirformat, størrelse 70x100 cm. og kjøpes av Øystein Berg, tlf. 913 14 646.