Skilspor

Skiløyper

Det er fantastiske muligheter for å gå på ski både i Finnemarka og Mjøndalsskauen. Du finner informasjon om løypenettet og når løypene sist er preparert på skisporet.no og appen LierSki.

Skisporet.no:

Appen LierSki

Fra januar 2017 får du også detaljert og oppdatert informasjon om skiløypene i appen LierSki. Les mer i artikkelen LierSkis app erstatter Løypetelefonen.

Generelt om preparering av skiløyper

Ved store, eller gjentatte snøfall, tar det en del tid å preparerer hele løypenettet.

I ukedagene prioriteres nærområdene som skileikene og rundløyper på jorder for skoler og barnehager m.fl. og lysløypene.

I helgene, da mange har mulighet for lengre turer, prioriteres turløypene inne på skauen, samt lysløypene ved MIF hytta og Årbogen, der løypemaskinene kjører ut fra.

Løypemannskapene er ofte i skogen utenfor dekningsområdet, eller kjører snøscooter etc. og har derfor vanskelig for å betjene telefonhenvendelser. Derfor legger vi ut løypeinformasjon på skisporet.no eller www.lier-ski.com.

På fredager legger vi i tillegg ut en oppdatert løypemelding på kommunens facebookside.

På nordsiden er det dårlig mobildekning for opplasting av GPS signalene, så noen strekninger tar det litt tid før er oppdatert inne på skisporet.no, men dersom maskinen på nordsiden har kjørt noe, er som regel også strekningene imellom også kjørt.

Forbindelsesløypa (Glabakkløypa) mellom Marivann og Solbergelva krever mye snø bla. pga. åpne bekker og ujevnt terreng. Derfor er det ikke alltid mulig å preparere den, og prepareringen avsluttes tidlig i sesongen.

Det er altså mange muligheter for skigåing på begge sider av elva, men skigåerne må orientere seg ut fra det som er lagt ut av tilgjengelig informasjon om hva som er preparert og legge skituren dit. Vi ønsker alle en fin skitur! 

Lysløyper

Lyset i kommunens lysløyper tennes ved mørkets frembrudd og slukkes til følgende tider:

MIF-hytta kl. 21.30
Solbergelva kl. 22.30
Årbogen kl. 21.30